Kompot z čerstvých dřínek
45 min.
Ingredience
- 100gramůCukr krystal
- 1,5litryVoda pitná
- 600gramůDřínky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
33 g
Cukr
25 g
Vápník
12 mg
Postup přípravy
- 1Použijeme zralé, ale tvrdší dřínky. Přebereme je, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Průběžně prosypeme cukrem a nakonec zalijeme studenou vodou.
- 2Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme z hrnce a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.