Kompot z čerstvých dřínek

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 100gramůCukr krystal
    • 1,5litryVoda pitná
    • 600gramůDřínky
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
33 g
Cukr
25 g
Vápník
12 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme zralé, ale tvrdší dřínky. Přebereme je, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Průběžně prosypeme cukrem a nakonec zalijeme studenou vodou.
  • 2
    Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme z hrnce a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.