Kompot z čerstvých hrušek

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
11 g
Cukr
96 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme drobnější, zralé, ale ještě tvrdé hrušky. Omyjeme je, odstraníme stopky a celé naskládáme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Poté nálevem zalijeme hrušky, sklenice uzavřeme a rozložíme na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 85 °C sterilujeme 35 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.