Kompot z čerstvých jeřabin

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 3kilogramyJeřabiny čerstvé
    • 500gramůCukr krystal
    • 1litrVoda pitná
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
104 g
Cukr
50 g
Vápník
4 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Použijeme nepřezrálé jeřabiny, očistíme je, otrháme a spaříme vroucí vodou. Poté prolisujeme studenou vodou a zalijeme cukrovým nálevem. Odložíme a necháme proslazovat do druhého dne.
  • 2
    Jeřabiny vyjmeme, rozdělíme do sklenic, zalijeme cukrovým nálevem, který předtím znovu provaříme. Sklenice uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.