Kompot z čerstvých jeřabin
45 min.
Ingredience
- 3kilogramyJeřabiny čerstvé
- 500gramůCukr krystal
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
104 g
Cukr
50 g
Vápník
4 mg
Postup přípravy
- 1Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Použijeme nepřezrálé jeřabiny, očistíme je, otrháme a spaříme vroucí vodou. Poté prolisujeme studenou vodou a zalijeme cukrovým nálevem. Odložíme a necháme proslazovat do druhého dne.
- 2Jeřabiny vyjmeme, rozdělíme do sklenic, zalijeme cukrovým nálevem, který předtím znovu provaříme. Sklenice uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.