Kompot z čerstvých meruňek
45 min.
Ingredience
- 3kilogramyMeruňky
- 1,5litryVoda pitná
- 1kilogramCukr krystal
- 2lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
4 g
Cukr
85 g
Postup přípravy
- 1Použijeme zralé, ale tvrdé meruňky. Oloupeme je a krátce vložíme do vody smíchané s citronovou šťávou nebo octem, aby nezměnily barvu. Vyjmeme, necháme okapat a rozdělíme do sklenic.
- 2Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a po vychladnutí roztokem zalijeme meruňky. Sklenice uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Necháme vychladnout, vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.