Kompot z čerstvých mišpulí s rumem
45 min.
Ingredience
- 3kilogramyMišpule
- 2kilogramyCukr krystal
- 1litrVoda pitná
- 10lžicRum
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
158 g
Vláknina
3 g
Cukr
133 g
Postup přípravy
- 1Dobře zralé mišpule přebereme, očistíme, na sítu propláchneme a necháme okapat. Mezitím rozmícháme cukr ve vodě a svaříme. Do vroucího nálevu přidáme mišpule a uvaříme doměkka. Po vyjmutí je rozdělíme do sklenic.
- 2Roztok ještě znovu krátce povaříme a horkým zalijeme ovoce. Do každé sklenice přidáme 2 lžíce rumu a zavíčkujeme. Zabalené v dece necháme vychladnout a uložíme na suchém a temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.