Kompot z čerstvých mišpulí s rumem

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 3kilogramyMišpule
    • 2kilogramyCukr krystal
    • 1litrVoda pitná
    • 10lžicRum
Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
158 g
Vláknina
3 g
Cukr
133 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře zralé mišpule přebereme, očistíme, na sítu propláchneme a necháme okapat. Mezitím rozmícháme cukr ve vodě a svaříme. Do vroucího nálevu přidáme mišpule a uvaříme doměkka. Po vyjmutí je rozdělíme do sklenic.
  • 2
    Roztok ještě znovu krátce povaříme a horkým zalijeme ovoce. Do každé sklenice přidáme 2 lžíce rumu a zavíčkujeme. Zabalené v dece necháme vychladnout a uložíme na suchém a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.