Kompot z čerstvých šípků
45 min.
Ingredience
- 3kilogramyŠípky čerstvé
- 1,5kilogramyCukr krystal
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
50Postup přípravy
- 1Tvrdší, červené šípky překrojíme, odstraníme zrníčka, na sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Cukr rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu, přisypeme šípky a cca 5 minut povaříme. Odstavíme a odložíme do druhého dne.
- 2Poté šípky vyjmeme a rozdělíme do sklenic. Nálev znovu převaříme a po vychladnutí jím zalijeme ovoce. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Jakmile kompot vychladne, vyjmeme z hrnce a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.