Kompot z čerstvých švestek

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
53 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme zralé, ale tvrdší švestky. Důkladně je omyjeme, otrháme stopky a krátce spaříme vroucí vodou rozmíchanou s trochou cukru. Jakmile začnou praskat, vyjmeme, oloupeme a ponoříme do vody okyselené citronovou šťávou.
  • 2
    Cukr smícháme s vodou, provaříme a necháme vychladnout. Švestky rozdělíme do sklenic, zalijeme cukerným roztokem a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.