Kompot z jeřabin, jablek a hrušek
60 min.
Ingredience
- 2kilogramyJeřabiny čerstvé
- 1kilogramJablka
- 1kilogramHrušky
- 1kilogramCukr krystal
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
4 g
Cukr
78 g
Postup přípravy
- 1Jeřabiny otrháme, přebereme, propláchneme vodou a na sítu necháme okapat. Jablka a hrušky omyjeme, odstraníme jadřince a pokrájíme na čtvrtinky. Krátce ponoříme do vody smíchané s citronovou šťávou, aby nezměnily barvu. Scedíme a střídavě s jeřabinami rozdělíme do sklenic.
- 2Cukr rozmícháme v 1,5 l vody, svaříme a necháme vychladnut. Poté nálevem zalijeme ovoce a sklenice uzavřeme. Narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.