Kompot z loupaných meruňek s rumem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
4 g
Cukr
85 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme zralé, ale tvrdé meruňky. Důkladně je omyjeme a vložíme do vroucí vody. Krátce povaříme, vyjmeme a oloupeme. Celé rozdělíme do sklenic.
  • 2
    Cukr rozmícháme ve vodě, svaříme, pěnu vytvořenou na povrchu sebereme a horkým roztokem zalijeme meruňky. Do každé sklenice přidáme trochu rumu, uzavřeme a zabalené v dece necháme vychladnout. Uložíme na suchém a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.