Kompot ze sušeného ovoce s citrusy
15 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 1kusPomeranče
- 1kusCitrony
- 1kusSkořice celá
- 100gramůMeruňky sušené
- 100gramůKřížaly (sušená jablka)
- 100gramůŠvestky sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
13 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Pomeranč a citron omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka, zalijeme vodou, přidáme skořici a povaříme cca 3 minuty. Scedíme přes síto, tekutinou přelijeme směs sušeného ovoce a necháme namáčet několik hodin.
- 2Kompot podáváme nejdřív následující den, aby plody dostatečně nabobtnaly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.