Kompot ze zahradních malin

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
123 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé, ale ne příliš měkké zahradní maliny přebereme, propláchneme vodou a nasypeme do kastrolu. Cukr rozmícháme ve vodě, zahřejeme a vlažnou směsí zalijeme maliny. Na několik hodin odložíme, aby se ovoce prosladilo.
  • 2
    Poté zvolna přivedeme k varu, povaříme ca 3-5 minut a zprudka zchladíme. Scedíme, maliny rozdělíme do sklenic a nálev svaříme na polovinu množství. Zalijeme jím ovoce, sklenice uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.