Kompotová omáčka
30 min.
Ingredience
- 3kusyMeruňky
- 3kusySlívy
- 125mililitrůPomerančová šťáva
- 100gramůCukr krupice
- 2lžíceMartell cognac
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
861 mg
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Nektarinky a slívy zbavíme pecek a nakrájíme na dílky. Vložíme do hrnce a vaříme na mírném plameni i se šťávou asi 10 minut nebo až je ovoce měkké. Odstavíme z plotny.
- 2Přidáme cukr, koňak a mícháme až se cukr rozpustí.
- 3Podáváme s vanilkovou zmrzlinou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.