Kompotová omáčka

30 min.

Ingredience

    • 3kusyMeruňky
    • 3kusySlívy
    • 125mililitrůPomerančová šťáva
    • 100gramůCukr krupice
    • 2lžíceMartell cognac
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
861 mg
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nektarinky a slívy zbavíme pecek a nakrájíme na dílky. Vložíme do hrnce a vaříme na mírném plameni i se šťávou asi 10 minut nebo až je ovoce měkké. Odstavíme z plotny.
  • 2
    Přidáme cukr, koňak a mícháme až se cukr rozpustí.
  • 3
    Podáváme s vanilkovou zmrzlinou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.