Kompotované dřínky

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kilogramCukr krystal
    • 1litrVoda pitná
    • 3kilogramyDřínky
Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
77 g
Cukr
67 g
Vápník
3 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme větší, zralé, ale tvrdší dřínky. Přebereme je, důkladně omyjeme a rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Poté nálevem zalijeme dřínky a sklenice uzavřeme.
  • 2
    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychadnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.