Kompotované hrušky v medu
50 min.
Ingredience
- 3kilogramyHrušky
- 1kilogramMed včelí
- 1,25litryVoda pitná
- 2lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
11 g
Cukr
103 g
Postup přípravy
- 1Použijeme větší a tvrdé hrušky. Omyjeme je, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Krátce ponoříme do vody smíchané s citronovou šťávou. Poté rozdělíme do čistých sklenic.
- 2Med rozmícháme ve vodě, povaříme, necháme vychladnout a nálevem zalijeme hrušky. Sklenice zavíčkujeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut.
- 3Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na suchém a temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.