Kompotované hrušky v medu

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
11 g
Cukr
103 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme větší a tvrdé hrušky. Omyjeme je, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Krátce ponoříme do vody smíchané s citronovou šťávou. Poté rozdělíme do čistých sklenic.
  • 2
    Med rozmícháme ve vodě, povaříme, necháme vychladnout a nálevem zalijeme hrušky. Sklenice zavíčkujeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut.
  • 3
    Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na suchém a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.