Kompotované jahody

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
6 g
Cukr
75 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Větší zralé jahody přebereme, očistíme a důkladně propláchneme studenou vodou. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout.
  • 2
    Jahody rozdělíme do sklenic a do poloviny zalijeme cukrovým roztokem. Sklenice uzavřeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na studeném a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.