Kompotované jeřabiny
60 min.
Ingredience
- 3kilogramyJeřabiny čerstvé
- 500gramůCukr krystal
- 7,5decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
104 g
Cukr
50 g
Vápník
3 mg
Postup přípravy
- 1Zralé jeřabiny otrháme, přebereme, omyjeme a krátce ponoříme do vroucí vody. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Vložíme jeřabiny a necháme namáčet do druhého dne.
- 2Poté je namačkáme do sklenic, zalijeme roztokem a zavíčkujeme. Narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme při teplotě 80 °C po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.