Kompotované jeřabiny

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 3kilogramyJeřabiny čerstvé
    • 500gramůCukr krystal
    • 7,5decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
104 g
Cukr
50 g
Vápník
3 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé jeřabiny otrháme, přebereme, omyjeme a krátce ponoříme do vroucí vody. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Vložíme jeřabiny a necháme namáčet do druhého dne.
  • 2
    Poté je namačkáme do sklenic, zalijeme roztokem a zavíčkujeme. Narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme při teplotě 80 °C po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.