Kompotované maliny v cukrovém nálevu

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
4 g
Cukr
65 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maliny přebereme, očistíme, na sítu důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Cukr rozmícháme ve vodě a svaříme na sirup. Vložíme maliny a povaříme cca 2 minuty. Odstavíme a odložíme do druhého dne.
  • 2
    Poté maliny z nálevu vyjmeme děrovanou naběračkou a rozdělíme do sklenic. Sirup znovu krátce povaříme a po vychladnutí jím zalijeme ovoce. Sklenice uzavřeme a uložíme na studeném a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.