Kompotované mišpule

55 min.
Evropa

Ingredience

    • 3kilogramyMišpule
    • 1,5kilogramyCukr krystal
    • 1litrVoda pitná
Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
3 g
Cukr
100 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé mišpule přebereme, očistíme a důkladně propláchneme. Vložíme do kastrolu, zalijeme oslazenou vodou a povaříme doměkka. Poté vyjmeme, necháme okapat a rozdělíme do sklenic.
  • 2
    Mezitím cukr rozmícháme ve vodě, provaříme a necháme vychladnout. Roztokem zalijeme ovoce a sklenice uzavřeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.