Kompotované mišpule
55 min.
Ingredience
- 3kilogramyMišpule
- 1,5kilogramyCukr krystal
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
3 g
Cukr
100 g
Postup přípravy
- 1Zralé mišpule přebereme, očistíme a důkladně propláchneme. Vložíme do kastrolu, zalijeme oslazenou vodou a povaříme doměkka. Poté vyjmeme, necháme okapat a rozdělíme do sklenic.
- 2Mezitím cukr rozmícháme ve vodě, provaříme a necháme vychladnout. Roztokem zalijeme ovoce a sklenice uzavřeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.