Kompotované moruše
50 min.
Ingredience
- 3kilogramyMoruše
- 500gramůCukr krystal
- 1,25litryVoda pitná
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Zralé, větší moruše očistíme, odstraníme stopky, propláchneme vodou a necháme okapat. Rozdělíme je do sklenic.
- 2Mezitím cukr rozmícháme ve vodě, svaříme a po vychladnutí roztokem zalijeme ovoce. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. V hrnci necháme vychladnout, vyjmeme a uložíme na suchém a temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.