Kompotované moruše

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 3kilogramyMoruše
    • 500gramůCukr krystal
    • 1,25litryVoda pitná
Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé, větší moruše očistíme, odstraníme stopky, propláchneme vodou a necháme okapat. Rozdělíme je do sklenic.
  • 2
    Mezitím cukr rozmícháme ve vodě, svaříme a po vychladnutí roztokem zalijeme ovoce. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. V hrnci necháme vychladnout, vyjmeme a uložíme na suchém a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.