Kompotované pomeranče
40 min.
Ingredience
- 3kilogramyPomeranče
- 300gramůCukr krystal
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky a naskládáme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, převaříme a po vychladnutí roztokem zalijeme pomeranče.
- 2Sklenice důkladně uzavřeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Odstavíme, necháme vychladnout, poté vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.