Kompotované ryngle

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3kilogramyRyngle
    • 900gramůCukr krystal
    • 1,75litryVoda pitná
Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
632 kcal
Tuky
10 g
Sacharidy
134 g
Cukr
60 g
Vápník
4 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme zralé, ale tvrdé ryngle. Důkladně je omyjeme, necháme okapat na sítu a rozdělíme do čistých sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a po vychladnutí roztokem zalijeme ovoce.
  • 2
    Důkladně zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20 minut.
  • 3
    Jakmile sklenice vychladnou, vyjmeme je a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.