Kompotované ryngle s medem
50 min.
Ingredience
- 3kilogramyRyngle
- 1,5litryVoda pitná
- 1kilogramMed včelí
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Tuky
10 g
Sacharidy
129 g
Vláknina
133 mg
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Použijeme zralé, ale tvrdé ryngle. Důkladně je omyjeme a necháme okapat na sítu.
- 2Mezitím rozmícháme med ve vodě, svaříme a do horkého nálevu vložíme ovoce. Po chvíli vyjmeme a rozdělíme do čistých sklenic.
- 3Nálev ještě krátce povaříme a po vychladnutí jím zalijeme ryngle. Sklenice dobře zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut.
- 4Jakmile vychladnou, vyjmeme je z hrnce a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.