Kompotované ryngle s medem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
603 kcal
Tuky
10 g
Sacharidy
129 g
Vláknina
133 mg
Cukr
55 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme zralé, ale tvrdé ryngle. Důkladně je omyjeme a necháme okapat na sítu.
  • 2
    Mezitím rozmícháme med ve vodě, svaříme a do horkého nálevu vložíme ovoce. Po chvíli vyjmeme a rozdělíme do čistých sklenic.
  • 3
    Nálev ještě krátce povaříme a po vychladnutí jím zalijeme ryngle. Sklenice dobře zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut.
  • 4
    Jakmile vychladnou, vyjmeme je z hrnce a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.