Kompotované šípky

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3kilogramyŠípky čerstvé
    • 1,5kilogramyCukr krystal
    • 1litrVoda pitná
Počet porcí:
35

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
252 kcal
Sacharidy
62 g
Cukr
43 g
Vápník
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvrdší, červené šípky překrojíme, odstraníme zrníčka a nasypeme do vroucí vody. Povaříme do poloměkka, poté vyjmeme a necháme vychladnut. Cukr rozmícháme ve vodě, svaříme, vložíme šípky a znovu vaříme doměkka. Odstavíme a odložíme do druhého dne. Poté opět převaříme.
  • 2
    Horké šípky i s nálevem rozdělíme do sklenic a ihned zavíčkujeme. Zabalené v dece necháme vychladnout a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.