Kompotované švestky ochucené skořicí

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
6 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme zralé, ale nepřezrálé švestky. Důkladně je omyjeme, otrháme stopky a propícháme. Cukr rozmícháme ve vodě, přidáme skořici, přivedeme k varu, vložíme švestky a povaříme cca 10 minut.
  • 2
    Ovoce i s nálevem rozdělíme do sklenic a uzavřeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20-30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.