Kompotované švestky ochucené skořicí
60 min.
Ingredience
- 1kilogramŠvestky
- 200gramůCukr krystal
- 2,5decilitryVoda pitná
- 1kusSkořice celá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
6 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Použijeme zralé, ale nepřezrálé švestky. Důkladně je omyjeme, otrháme stopky a propícháme. Cukr rozmícháme ve vodě, přidáme skořici, přivedeme k varu, vložíme švestky a povaříme cca 10 minut.
- 2Ovoce i s nálevem rozdělíme do sklenic a uzavřeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20-30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.