Kompotované švestky s medem
50 min.
Ingredience
- 3kilogramyŠvestky
- 1,5litryVoda pitná
- 1kilogramMed včelí
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
75 g
Postup přípravy
- 1Zralé, ale tvrdší švestky důkladně omyjeme, otrháme stopky a nasypeme do mísy. Med rozmícháme ve vodě, povaříme a vroucím nálevem zalijeme ovoce. Odložíme a necháme stát 24 hodin.
- 2Poté scedíme, roztok znovu povaříme a necháme vychladnout. Švestky rozdělíme do sklenic, zalijeme medovým nálevem a uzavřeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.