Kompotované švestky s rumem
45 min.
Ingredience
- 3kilogramyŠvestky
- 750gramůCukr krystal
- 2litryVoda pitná
- 1decilitrRum
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
70 g
Postup přípravy
- 1Použijeme zralé, ale pevné švestky. Důkladně je omyjeme, necháme okapat a dvě třetiny stopky odstřihneme. Cukr rozmícháme ve vodě, provaříme a do horkého nálevu přidáváme po částech švestky. Krátce je povaříme, vyjmeme je děrovanou naběračkou a rozdělíme do sklenic.
- 2Nálev znovu krátce svaříme a horkým přelijeme ovoce. Na závěr přidáme rum a sklenice zavíčkujeme. Zabalené v dece necháme vychladnout a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.