Kompotované švestky s rumem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
70 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme zralé, ale pevné švestky. Důkladně je omyjeme, necháme okapat a dvě třetiny stopky odstřihneme. Cukr rozmícháme ve vodě, provaříme a do horkého nálevu přidáváme po částech švestky. Krátce je povaříme, vyjmeme je děrovanou naběračkou a rozdělíme do sklenic.
  • 2
    Nálev znovu krátce svaříme a horkým přelijeme ovoce. Na závěr přidáme rum a sklenice zavíčkujeme. Zabalené v dece necháme vychladnout a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.