Kompotované třešně
50 min.
Ingredience
- 3kilogramyTřešně
- 600gramůCukr krystal
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Použijeme zralé, ale pevnější třešně. Přebereme je, otrháme stopky, na sítu důkladně omyjeme a necháme okapat. Poté je rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a po vychladnutí nálevem zalijeme ovoce.
- 2Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Jakmile vychladnou, vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.