Kompotované třešně

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme zralé, ale pevnější třešně. Přebereme je, otrháme stopky, na sítu důkladně omyjeme a necháme okapat. Poté je rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a po vychladnutí nálevem zalijeme ovoce.
  • 2
    Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Jakmile vychladnou, vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.