Kompotované trnky

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3kilogramyTrnky
    • 1,5kilogramyCukr krystal
    • 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
18 g
Cukr
100 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pokud možno, použijeme trnky spálené prvním mrazem. Očistíme je, na sítu důkladně propláchneme vodou a necháme okapat. Cukr rozmícháme ve vodě a převaříme. Do vroucího nálevu nasypeme trnky, cca 5 minut povaříme a necháme vychladnout. Poté je vyjmeme a rozdělíme do sklenic.
  • 2
    Cukerný roztok znovu povaříme a po vychladnutí nalijeme na trnky. Sklenice důkladně zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80°C sterilujeme po dobu 25 minut. V hrnci necháme vychladnout, vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.