Kompotovaný černý rybíz

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
39 g
Cukr
23 g
Vápník
56 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralý černý rybíz očistíme, propláchneme důkladně studenou vodou, necháme okapat a i se stopkami rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Poté roztokem zalijeme ovoce a sklenice dobře zavíčkujeme.
  • 2
    Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80°C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.