Kompotovaný černý rybíz
35 min.
Ingredience
- 3kilogramyRybíz černý
- 700gramůCukr krystal
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
39 g
Cukr
23 g
Vápník
56 mg
Postup přípravy
- 1Zralý černý rybíz očistíme, propláchneme důkladně studenou vodou, necháme okapat a i se stopkami rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Poté roztokem zalijeme ovoce a sklenice dobře zavíčkujeme.
- 2Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80°C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.