Kompotovaný rybíz
35 min.
Ingredience
- 3kilogramyRybíz červený
- 1litrVoda pitná
- 700gramůCukr krystal
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Zralý rybíz propláchneme důkladně studenou vodou, otrháme ze stopek, necháme okapat a rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Poté roztokem zalijeme ovoce a sklenice dobře zavíčkujeme.
- 2Urovnáme na mžížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.