Konzervované zelené ořechy
110 min.
Ingredience
- 1000gramůOřechy vlašské
- 1litrVoda pitná
- 3kusyCitrony
- 12kusůHřebíček celý
- 1000gramůCukr krupice
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2094 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
131 g
Sacharidy
234 g
Vláknina
16 g
Cukr
201 g
Postup přípravy
- 1Z ořechů oloupeme vnější zelenou slupku a ořechy potom namočíme do studené vody na 6-7 dní. Vodu 2x denně vyměňujeme, odstraníme tak hořkost ořechů.
- 2V nerezovém hrnci svaříme vodu s cukrem a citronovou šťávou na hustý sirup. Okapané ořechy vložíme do sirupu spolu s celým hřebíčkem a zvolna vaříme asi 40 minut. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Dbáme, aby ořechy byly v sirupu ponořené. Necháme stát 48 hodin.
- 3Ořechy ze sirupu vyjmeme a sirup uvedeme do varu. Vaříme 40 minut.
- 4Nakonec ořechy a sirup plníme do čistých, vyhřátých sklenic. Po úplném vychladnutí sklenice dobře uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.