Konzervované zelené ořechy

110 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2094 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
131 g
Sacharidy
234 g
Vláknina
16 g
Cukr
201 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z ořechů oloupeme vnější zelenou slupku a ořechy potom namočíme do studené vody na 6-7 dní. Vodu 2x denně vyměňujeme, odstraníme tak hořkost ořechů.
  • 2
    V nerezovém hrnci svaříme vodu s cukrem a citronovou šťávou na hustý sirup. Okapané ořechy vložíme do sirupu spolu s celým hřebíčkem a zvolna vaříme asi 40 minut. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Dbáme, aby ořechy byly v sirupu ponořené. Necháme stát 48 hodin.
  • 3
    Ořechy ze sirupu vyjmeme a sirup uvedeme do varu. Vaříme 40 minut.
  • 4
    Nakonec ořechy a sirup plníme do čistých, vyhřátých sklenic. Po úplném vychladnutí sklenice dobře uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.