Kopečky s česnekem

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůMouka pšeničná hrubá
    • 200gramůHera
    • 1špetkaSůl
    • 6kusůVejce slepičí
    • 3stroužkyČesnek
    • 1lžíceMáslo
    • 3lžíceMajonéza
    • 150gramůSýr Parmezán
    • 1,5litryVoda pitná
    • 1lžíceTuk
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1114 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
82 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný česnek utřeme, smícháme s máslem a majonézou, nakonec pečlivě vmícháme nastrouhaný sýr. Náplň necháme v chladničce proležet.
  • 2
    Vodu nalijeme do kastrolu, do vroucí vody postupně vmícháme heru, mouku a sůl a za stálého míchání zvolna vaříme, dokud se těsto nepřestane lepit ke stěnám kastrolu.
  • 3
    Těsto necháme vychladnout a pak do něj po jednom zašleháme vejce. Z těsta klademe lžící na tukem vymazaný plech malé kopečky nepříliš k sobě, protože během pečení dost nabudou.
  • 4
    V horké troubě pečeme 15 minut dozlatova, během pečení troubu neotvíráme, těsto by kleslo přílivem chladného vzduchu.
  • 5
    Po vychladnutí kopečky příčně rozkrojíme, potřeme náplní a opět složíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.