Kopečky s česnekem
40 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 200gramůHera
- 1špetkaSůl
- 6kusůVejce slepičí
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceMáslo
- 3lžíceMajonéza
- 150gramůSýr Parmezán
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžíceTuk
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1114 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
82 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný česnek utřeme, smícháme s máslem a majonézou, nakonec pečlivě vmícháme nastrouhaný sýr. Náplň necháme v chladničce proležet.
- 2Vodu nalijeme do kastrolu, do vroucí vody postupně vmícháme heru, mouku a sůl a za stálého míchání zvolna vaříme, dokud se těsto nepřestane lepit ke stěnám kastrolu.
- 3Těsto necháme vychladnout a pak do něj po jednom zašleháme vejce. Z těsta klademe lžící na tukem vymazaný plech malé kopečky nepříliš k sobě, protože během pečení dost nabudou.
- 4V horké troubě pečeme 15 minut dozlatova, během pečení troubu neotvíráme, těsto by kleslo přílivem chladného vzduchu.
- 5Po vychladnutí kopečky příčně rozkrojíme, potřeme náplní a opět složíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.