Kořeněná káva

10 min.

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
24 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do džezvy nebo malé konvičky vlijeme vodu, vmícháme jemně mletou kávu, cukr, rozdrcený kardamom a špetku zázvoru.
  • 2
    Na středně silném plameni vše zahříváme až k bodu varu, aby káva vzkypěla a vystoupila až k okraji. Potom ihned odstavíme.
  • 3
    Džezvou zprudka klepneme a počkáme, až pěna opadne.
  • 4
    Džezvu vrátíme zpět na sporák a postup ještě dvakrát zopakujeme.
  • 5
    Chvíli počkáme, až se usadí kávová sedlina. Kávu přelijeme z výšky asi 10cm do nahřátých malých šálků. Sedlina má zůstat na dně džezvy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.