Kořeněná káva
10 min.
Ingredience
- 7gramůKáva mletá
- 1lžičkaCukr krupice
- 100mililitrůVoda pitná
- 2kusyKardamom
- 1špetkaZázvor mletý
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
24 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do džezvy nebo malé konvičky vlijeme vodu, vmícháme jemně mletou kávu, cukr, rozdrcený kardamom a špetku zázvoru.
- 2Na středně silném plameni vše zahříváme až k bodu varu, aby káva vzkypěla a vystoupila až k okraji. Potom ihned odstavíme.
- 3Džezvou zprudka klepneme a počkáme, až pěna opadne.
- 4Džezvu vrátíme zpět na sporák a postup ještě dvakrát zopakujeme.
- 5Chvíli počkáme, až se usadí kávová sedlina. Kávu přelijeme z výšky asi 10cm do nahřátých malých šálků. Sedlina má zůstat na dně džezvy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.