Kořeněná pečená jablka s ořechy
45 min.
Ingredience
- 4kusyJablka
- 1lžíceCitronová šťáva
- 85gramůOřechy vlašské
- 1lžíceRozinky tmavé
- 1lžíceCukr třtinový
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1šálekVoda pitná
- 200gramůZakysaná smetana
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
29 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Z omytých jablek opatrně seřízneme vršky a necháme je stranou. Jádřince z jablek odstraníme a jablka pokapeme citronovou šťávou.
- 2Ořechy, rozinky, cukr, máslo a skořici rozmixujeme nahrubo.
- 3Otvory po jádřincích naplníme rozmixovanou směsí a přiklopíme seříznutým vrškem. Jablka postavíme do zapékací mísy a přilijeme vodu do výšky 1cm.
- 4Mísu vložíme do středně vyhřáté trouby a jablka pečeme asi 30 minut doměkka.
- 5Dezert podáváme teplý, s kopečkem zakysané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.