Kořeněná thajská rybí polévka
40 min.
Ingredience
- 50gramůFilé rybí
- 1250mililitrůVývar rybí
- 2lžičkyGalgan
- 2kusyCitronová tráva
- 3kusyKafirové listy
- 3lžíceLimetková šťáva
- 1lžičkaPasta Sambal Oelek
- 10mililitrůOmáčka rybí
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1kusLimetka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
3 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rybí filé nakrájíme na malé kousky. V hrnci uvedeme do varu světlý rybí vývar s mletým galgánem, rozmělněnou citronovou trávou a kafirovými listy. Zvolna vaříme 15 minut, potom scedíme.
- 2Vývar vlijeme zpět do hrnce, přidáme nakrájené filé, limetkovou šťávu, sambal oelek a rybí omáčku. Pomalu vaříme asi 5 minut, aby filé změklo. Odstavíme z plotny.
- 3Nakonec polévku ochutíme nasekanou jarní cibulkou, nasekaným čerstvým koriandrem a plátky limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.