Kořeněná thajská rybí polévka

40 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
3 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybí filé nakrájíme na malé kousky. V hrnci uvedeme do varu světlý rybí vývar s mletým galgánem, rozmělněnou citronovou trávou a kafirovými listy. Zvolna vaříme 15 minut, potom scedíme.
  • 2
    Vývar vlijeme zpět do hrnce, přidáme nakrájené filé, limetkovou šťávu, sambal oelek a rybí omáčku. Pomalu vaříme asi 5 minut, aby filé změklo. Odstavíme z plotny.
  • 3
    Nakonec polévku ochutíme nasekanou jarní cibulkou, nasekaným čerstvým koriandrem a plátky limetky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.