Kořeněné datle a medový vaječný krém

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3117 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
31 g
Sacharidy
761 g
Vláknina
67 g
Cukr
673 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 160C.
  • 2
    Kardamom smícháme se smetanou, zahřejeme a necháme 15min odpočívat. Mezitím vymažeme máslem čtyři zapékací misky. Datle rozkrojíme, odstraníme jadérka, rozsekáme a rozdělíme do misek. Postavíme do pekáče, zalijeme do poloviny vodou.
  • 3
    Med se žloutky a vejci ušleháme metličkou a promícháme opatrně s teplou smetanou. Směs rozdělíme do misek, posypeme skořicí a zapékáme 20-30min, až si vaječný krém sedne.
  • 4
    Dezert podáváme teplý nebo při pokojové teplotě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.