Kořeněné tofé s arašídovou pomazánkou
90 min.
Ingredience
- 80mililitrůVoda pitná
- 100gramůKukuřičný sirup
- 200gramůCukr krupice
- 270gramůArašídová pomazánka
- 130gramůARA Arašídy v medu
- 170gramůČokoláda mléčná
- 0,13lžičkaSoda jedlá
- 0,25lžičkaChilli paprička
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
484 mg
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Vyložíme pečicí plech se zvýšeným okrajem silikonovou podložkou, nebo alobalem postříkaným olejem ve spreji.
- 2Nalijeme vodu do středně velkého rendlíku, přidáme světlý kukuřičný sirup a cukr. Na středně velkém ohni ohříváme, mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Navlhčíme štětec a setřeme sirup ze stěny rendlíku, tím zabráníme vzniku krystalů. Přivedeme k varu a vložíme do rendlíku cukrářský teploměr.
- 3Zahříváme sirup až do teploty 152 °C, odstavíme rendlík a do sirupu vmícháme hrubou arašídovou pomazánku, jedlou sodu a čtvrt lžičky mletých uzených chilli papriček. Soda způsobí, že směs začne pěnit a bublat. Jakmile se tak stane, vmícháme do ní nahrubo nakrájené arašídy v medu.
- 4V tenké vrstvě nalijeme tofé na připravený pečicí plech a vrstvu uhladíme tak, aby byla opravdu tenká a stejnoměrná. Necháme ztuhnout při pokojové teplotě asi 45 minut, po ztuhnutí potřeme temperovanou mléčnou čokoládou, necháme ji ztuhnout a pak můžeme tofé nakrájet, nebo nalámat na kousky.
- 5Tofé zabalíme do potravinářské folie a vložíme do vzduchotěsné nádoby, ve které při pokojové teplotě vydrží až 14 dní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.