Kořeněné tofé s arašídovou pomazánkou

90 min.
Evropa

Ingredience

    • 80mililitrůVoda pitná
    • 100gramůKukuřičný sirup
    • 200gramůCukr krupice
    • 270gramůArašídová pomazánka
    • 130gramůARA Arašídy v medu
    • 170gramůČokoláda mléčná
    • 0,13lžičkaSoda jedlá
    • 0,25lžičkaChilli paprička
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
484 mg
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyložíme pečicí plech se zvýšeným okrajem silikonovou podložkou, nebo alobalem postříkaným olejem ve spreji.
  • 2
    Nalijeme vodu do středně velkého rendlíku, přidáme světlý kukuřičný sirup a cukr. Na středně velkém ohni ohříváme, mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Navlhčíme štětec a setřeme sirup ze stěny rendlíku, tím zabráníme vzniku krystalů. Přivedeme k varu a vložíme do rendlíku cukrářský teploměr.
  • 3
    Zahříváme sirup až do teploty 152 °C, odstavíme rendlík a do sirupu vmícháme hrubou arašídovou pomazánku, jedlou sodu a čtvrt lžičky mletých uzených chilli papriček. Soda způsobí, že směs začne pěnit a bublat. Jakmile se tak stane, vmícháme do ní nahrubo nakrájené arašídy v medu.
  • 4
    V tenké vrstvě nalijeme tofé na připravený pečicí plech a vrstvu uhladíme tak, aby byla opravdu tenká a stejnoměrná. Necháme ztuhnout při pokojové teplotě asi 45 minut, po ztuhnutí potřeme temperovanou mléčnou čokoládou, necháme ji ztuhnout a pak můžeme tofé nakrájet, nebo nalámat na kousky.
  • 5
    Tofé zabalíme do potravinářské folie a vložíme do vzduchotěsné nádoby, ve které při pokojové teplotě vydrží až 14 dní.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.