Kořeněný jablečný koláč

75 min.
Evropa

Ingredience

    • 375gramůLinecké (křehké) těsto
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 100gramůCukr krupice
    • 1lžičkaKoření perníkové
    • 1lžíceMléko polotučné
    • 7kusůJablka
    • 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křehké (linecké) těsto rozdělíme na větší a menší část. Větší díl těsta rozválíme na pomoučené pracovní ploše na plát o průměru 30cm a vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Okraje necháme přesahovat. Přikryjeme fólií a vložíme na 15 minut do chladničky.
  • 2
    Zbylé těsto rozválíme na plát o průměru 25cm, přeneseme na talíř, přikryjeme fólií a necháme v chladničce.
  • 3
    V míse promícháme citronovou kůru, šťávu, cukr, mouku a kořemí. Potom vmícháme oloupaná, na plátky nakrájená jablka. Směs vyklopíme do formy, okraje těsta potřeme vodou a navrch položíme menší plát těsta. Okraje přimáčkneme, potřeme mlékem a ozdobně nařízneme.
  • 4
    Formu postavíme na plech v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia, snížíme příkon tepla na 190 stupňů a koláč pečeme asi 50 minut.
  • 5
    Po upečení necháme asi 5 minut stát, potom nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.