Kořeněný pečený bůček s cibulí

100 min.
Česká republika

Ingredience

    • 600gramůVepřový bok
    • 2kusyCibule
    • 2stroužkyČesnek
    • 1lžičkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 1lžičkaChilli koření mleté
    • 1lžíceVepřové sádlo škvařené
    • 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
798 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
80 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
850 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový bůček upravíme na tvar obdélníku a po vlákně nakrojíme na plátky silné asi 1cm. Každý plátek zvlášť osolíme a okořeníme, proložíme nasekaným česnekem. Plátky potom složíme zpět do původního tvaru a svážeme provázkem.
  • 2
    Připravené maso vložíme do sádlem vymazané remosky, podlijeme trochou vody a obložíme na čtvrtky nakrájenou cibulí.
  • 3
    Pečeme pod alobalem asi 60 minut, potom alobal odstraníme a maso doměkka dopečeme.
  • 4
    Hotový bůček krájíme napříč, podáváme teplý nebo studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.