Kořeněný pečený bůček s cibulí
100 min.
Ingredience
- 600gramůVepřový bok
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžíceVepřové sádlo škvařené
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
798 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
80 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
850 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček upravíme na tvar obdélníku a po vlákně nakrojíme na plátky silné asi 1cm. Každý plátek zvlášť osolíme a okořeníme, proložíme nasekaným česnekem. Plátky potom složíme zpět do původního tvaru a svážeme provázkem.
- 2Připravené maso vložíme do sádlem vymazané remosky, podlijeme trochou vody a obložíme na čtvrtky nakrájenou cibulí.
- 3Pečeme pod alobalem asi 60 minut, potom alobal odstraníme a maso doměkka dopečeme.
- 4Hotový bůček krájíme napříč, podáváme teplý nebo studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.