Kořeněný salát z červené řepy
15 min.
Ingredience
- 4kusyMrkev kořen
- 10dekagramůAnglická slanina
- 1lžičkaOlej olivový
- 1kusPomeranče
- 2lžičkyZázvor mletý
- 2lžíceCukr třtinový
- 2lžíceOcet Sherry
- 500gramůČervená řepa
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
10 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Mrkev omyjeme, očistíme a 2 minuty vaříme ve vroucí osolené vodě. Poté ji slijeme, necháme okapat a nakrájíme na kolečka. Z pomeranče ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
- 2Do rozpálené pánve dáme zázvor, cukr, pomerančovou kůru a šťávu, ocet, skořici, zvolna zahříváme. Přidáme uvařenou na kostičky nakrájenou červenou řepu a mrkev, necháme prohřát.
- 3Špenát a slaninu vložíme do mísy, přidáme červenou řepu s mrkví, zakápneme šťávou z pánve. Vše důkladně promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.