Kořeněný salát z červené řepy

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
10 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev omyjeme, očistíme a 2 minuty vaříme ve vroucí osolené vodě. Poté ji slijeme, necháme okapat a nakrájíme na kolečka. Z pomeranče ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
  • 2
    Do rozpálené pánve dáme zázvor, cukr, pomerančovou kůru a šťávu, ocet, skořici, zvolna zahříváme. Přidáme uvařenou na kostičky nakrájenou červenou řepu a mrkev, necháme prohřát.
  • 3
    Špenát a slaninu vložíme do mísy, přidáme červenou řepu s mrkví, zakápneme šťávou z pánve. Vše důkladně promícháme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.