Kornoutky na zmrzlinu

11 min.
Evropa

Ingredience

    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
    • 1špetkaSkořice mletá
    • 130gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 150gramůCukr moučkový
Počet porcí:
22

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
78 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
190 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z tvrdého papíru utvoříme kornoutky, které slepíme, aby držely tvar.
  • 2
    Cukr smícháme s moukou a škrobem a skořicí.
  • 3
    Smetanu ušleháme, postupně zašleháme se sypkou směsí. Přikryjeme fólií a necháme 30 minut odpočinout (ne v lednici).
  • 4
    Vaflovač nahřejeme a smažíme vždy lžíci těsta, pečeme zhruba minutu. Ještě horkou vafli natočíme na připravený kornout a necháme zchladnout (nejlépe v úzké skleničce, aby se tvar udržel).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.