Kornoutky se šlehačkou

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2kusyVaječný žloutek slepičí
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 1decilitrVoda pitná
    • 100gramůCukr moučkový
    • 80gramůMouka pšeničná hrubá
    • 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
196 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky s cukrem umícháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vodu a vše zamícháme.
  • 2
    Na vymazaný a vysypaný plech klademe pomocí lžíce malé koláčky z těsta. Při pečení se roztečou, dáme je proto dál od sebe. Pečeme rychle a když začnou okraje hnědnout, vyjmeme plech z trouby, pomocí nože koláčky podebereme a teplé je stáčíme do kornoutků.
  • 3
    Vychladlé kornoutky plníme oslazenou ušlehanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.