Korpus na dort

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
788 mg
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce s cukrem šleháme ve vodní lázni a potom šleháme do studena, až zhoustnou.
  • 2
    Do vychladlých vajec zamícháme prosátou mouku, a nakonec rozpuštěné máslo.
  • 3
    Těsto nalijeme do dortové formy a dáme péci. Zpočátku pečeme v mírné troubě, když dort vyběhne, dopékáme v teplejší troubě.
  • 4
    Upečený korpus posypeme moukou a vyklopíme na papír.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 12. 10. 2015
Piškotový dortový korpus
Na kolik stupňů Celsia pečete, prosím, tento piškotový korpus?