Korytnická jablka
50 min.
Ingredience
- 40gramůCukr krupice
- 40gramůDžem rybízový
- 4kusyJablka
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
8 g
Cukr
61 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a necháme je chvilku podusit.
- 2Otvory po jádřincích vyplníme džemem a jablka urovnáme do vymaštěné a vysypané formy. Zalijeme je piškotovým těstem připraveným z mouky, cukru, žloutku a sněhu z bílku.
- 3Pečeme ve vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.