Košíčky plněné ořechovou náplní

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůMáslo čerstvé
    • 100gramůCukr krupice
    • 1kusCukr vanilka
    • 400gramůMouka pšeničná hladká
    • 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
  • Na náplň
  • Na ozdobu
  • Na polevu
    • 150gramůČokoláda na vaření
    • 60gramůTuk ztužený
  • Na vymazání
    • 60gramůTuk ztužený
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1000 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
68 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Prosátou mouku s kypřícím práškem, cukrem, vanilkovým cukrem, změklým máslem a citronovou kůru zpracujeme na válu do hladkého těsta.
  • 2
    Z těsta vyválíme váleček, z něj krájíme stejné kousky a vtlačíme tence do formiček vymazaných tukem. Košíčky klademe na plech a pečeme v předehřáté troubě. Po upečení vyklápíme košíčky na vál.
  • 3
    Vychladlé košíčky plníme připravenou náplní, poléváme polevou, hned zdobíme půlkou vlašského ořechu.
  • 4
    Na náplň ustrouháme ořechy, povaříme je v mléce svařeném s cukrem. Poté sejmeme z plamene, vmícháme rum, marmeládu a tolik umletých piškotů, aby vznikla hustá hmota.
  • 5
    Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Poleva je hotová, jakmile se čokoláda s tukem spojí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.