Košíčky plněné pudinkem a jahodami
45 min.
Ingredience
- 210gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 160gramůMáslo čerstvé
- 70gramůCukr moučkový
- 10gramůKakao
- 1špetkaCitronová kůra
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 1lžíceCukr krupice
- 500gramůJahody zahradní
- 0,5kusPudinkový prášek - vanilkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
24 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Na pracovní desce zpracujeme 140g másla s cukrem a hladkou moukou. Přidáme citronovou kůru, kakao a vypracujeme těsto. Z těsta ukrajujeme malé kousky, které vmáčkneme do formiček na košíčky vymazaných zbylým máslem. Formičky urovnáme na plech a košíčky upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Po vychladnutí vyklopíme z formiček. V kastrůlku promícháme mléko s pudinkovým práškem, podle chuti osladíme a uvaříme pudink. Naplníme jím upečené košíčky a ozdobíme polovinami omytých jahod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.