Košíčky plněné šlehačkou

40 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
51 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Loupané mandle jemně nastrouháme. Do misky pokrájíme změklé máslo, přidáme cukr, žloutky a směs vyšleháme do pěny. Vsypeme prosátou hladkou mouku, mandle a vypracujeme vláčné těsto. Vytvoříme z něj váleček, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladničce 1 - 2 hodiny odpočinout. Poté formičky na košíčky vytřeme slabě olejem a vyplníme je asi 2 mm silnou vrstvou těsta. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C do zlatova po dobu cca 15 - 20 minut. Vychladlé košíčky vyklopíme.
  • 2
    Mléčnou čokoládu nastrouháme do misky. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, poté do ní zlehka zapracujeme čokoládu.
  • 3
    Košíčky naplníme ozdobně šlehačkou, dozdobíme plátky mandlí, košíčky vložíme na mísu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.