Košíčky plněné šlehačkou
40 min.
Ingredience
- Naplň
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceČokoláda mléčná
- 30gramůMandle plátky
- Na vytření formiček
- Těsto
- 150gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCukr krupice
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 100gramůMandle loupané
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
51 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Loupané mandle jemně nastrouháme. Do misky pokrájíme změklé máslo, přidáme cukr, žloutky a směs vyšleháme do pěny. Vsypeme prosátou hladkou mouku, mandle a vypracujeme vláčné těsto. Vytvoříme z něj váleček, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladničce 1 - 2 hodiny odpočinout. Poté formičky na košíčky vytřeme slabě olejem a vyplníme je asi 2 mm silnou vrstvou těsta. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C do zlatova po dobu cca 15 - 20 minut. Vychladlé košíčky vyklopíme.
- 2Mléčnou čokoládu nastrouháme do misky. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, poté do ní zlehka zapracujeme čokoládu.
- 3Košíčky naplníme ozdobně šlehačkou, dozdobíme plátky mandlí, košíčky vložíme na mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.