Košíčky s čokoládou a sýrem Mascarpone
50 min.
Ingredience
- 100gramůČokoláda na vaření
- 1kusCukr skořicový
- košíčky
- 500gramůListové těsto
- 1,5decilitryVoda pitná
- sýrový krém
- 220gramůMascarpone
- 30gramůCukr moučkový
- 120gramůČokoláda bílá
- 1,2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
57 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme sýrový krém: čerstvý lahodný sýr Mascarpone v míse smícháme s moučkovým cukrem a roztopenou, ale vychladlou bílou čokoládou. Elektrickým šlehačem sýr s cukrem vyšleháme dohladka. Postupně přidáváme smetanu a krém prošleháváme do zhoustnutí. Odložíme ho do chladničky na 20 minut.
- 2Upečeme košíčky z listového těsta. Na pomoučeném vále velmi zlehka rozválíme listové těsto na sílu 5-7 mm. Formičkou o průměru 12 cm vykrojíme 12 koleček. Ze 6 velkých koleček vykrojíme menší kolečka formičkou o průměru 10 cm.
- 3Velká kolečka potřeme vodou a na ně opatrně položíme vykrojené okraje široké 2 cm. Po upečení nám vytvoří misku. Vše položíme na plech s pečícím papírem. Okraje vytvořených misek a zbylá malá kolečka potřeme též vodou. Malá kolečka používáme jako pokličku k naplněným miskám.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C. Na dno trouby dáme misku s vodou (1 dl). Pečeme asi 10 minut dozlatova. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
- 5V rendlíku nad parou rozehřejeme rozlámanou čokoládu na vaření.
- 6Do každého košíčku dáme lžičkou rozehřátou čokoládu. Necháme ji zatuhnout, pak na ni navršíme sýrový krém a posypeme skořicovým cukrem.
- 7Teplou vodou omyjeme a pak osušíme růžový pomeranč. Oloupeme ho z kůry nejlépe pomocí speciální škrabky a jednotlivé plátky - měsíčky očistíme, aby na nich nezůstaly bílá vlákna ze slupky. (Takto oloupaný pomeranč připravíme těsně před dozdobením košíčků).
- 8Na košíčky s krémem položíme plátek pomeranče a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.