Košíčky s mascarpone krémem a růžovým pomerančem

45 min.
Francie

Ingredience

    • sýrový krém
      • 220gramůMascarpone
      • 30gramůCukr moučkový
      • 1lžíceCitronová šťáva
      • 1,2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
    • těsto
      • 500gramůListové těsto
      • 1,5decilitryVoda pitná
    Počet porcí:
    6

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    606 kcal
    Bílkoviny
    8 g
    Tuky
    46 g
    Sacharidy
    40 g
    Vláknina
    2 g
    Cukr
    8 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Nejdříve si připravíme sýrový krém: čerstvý lahodný sýr Mascarpone v míse smícháme s moučkovým cukrem a citrónovou šťávou. Elektrickým šlehačem sýr s cukrem vyšleháme dohladka. Postupně přidáváme smetanu a krém prošleháváme do zhoustnutí. Odložíme ho do chladničky na 20 minut.
    • 2
      Omyjeme a osušíme růžový pomeranč. Oloupeme ho a jednotlivé plátky sloupneme z bílé slupky tak, že nám zůstanou jen plátky s čistou dužinou a odložíme je do misky.
    • 3
      Upečeme si košíčky z listového těsta. Na pomoučeném vále si velmi zlehka rozválíme listové těsto na sílu 5-7 mm. Formičkou o průměru 12 cm si vykrojíme 12 koleček. Ze 6 velkých koleček vykrojíme menší kolečka formičkou o průměru 10 cm.
    • 4
      Velká kolečka potřeme vodou a na ně opatrně položíme vykrojené okraje široké 2 cm. Po upečení nám vytvoří misku. Vše položíme na plech s pečícím papírem. Okraje vytvořených misek a zbylá malá kolečka potřeme též vodou. Malá kolečka používáme jako pokličku k naplněným miskám.
    • 5
      Pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Na dno trouby si dáme misku s vodou (1 dl). Pečeme asi 10 minut dozlatova. vyjmeme je z trouby a necháme vychladnout.
    • 6
      Košíčky naplníme sýrovým krémem, ozdobíme plátky růžového pomeranče. Podáváme je vychlazené.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.