Košíčky s mascarpone krémem a růžovým pomerančem
45 min.
Ingredience
- sýrový krém
- 220gramůMascarpone
- 30gramůCukr moučkový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1,2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- těsto
- 500gramůListové těsto
- 1,5decilitryVoda pitná
- 1kusPomeranče
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
46 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme sýrový krém: čerstvý lahodný sýr Mascarpone v míse smícháme s moučkovým cukrem a citrónovou šťávou. Elektrickým šlehačem sýr s cukrem vyšleháme dohladka. Postupně přidáváme smetanu a krém prošleháváme do zhoustnutí. Odložíme ho do chladničky na 20 minut.
- 2Omyjeme a osušíme růžový pomeranč. Oloupeme ho a jednotlivé plátky sloupneme z bílé slupky tak, že nám zůstanou jen plátky s čistou dužinou a odložíme je do misky.
- 3Upečeme si košíčky z listového těsta. Na pomoučeném vále si velmi zlehka rozválíme listové těsto na sílu 5-7 mm. Formičkou o průměru 12 cm si vykrojíme 12 koleček. Ze 6 velkých koleček vykrojíme menší kolečka formičkou o průměru 10 cm.
- 4Velká kolečka potřeme vodou a na ně opatrně položíme vykrojené okraje široké 2 cm. Po upečení nám vytvoří misku. Vše položíme na plech s pečícím papírem. Okraje vytvořených misek a zbylá malá kolečka potřeme též vodou. Malá kolečka používáme jako pokličku k naplněným miskám.
- 5Pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Na dno trouby si dáme misku s vodou (1 dl). Pečeme asi 10 minut dozlatova. vyjmeme je z trouby a necháme vychladnout.
- 6Košíčky naplníme sýrovým krémem, ozdobíme plátky růžového pomeranče. Podáváme je vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.