Košíčky s tuňákem

23 min.
Francie

Ingredience

    • 10gramůPetržel kudrnka
    • 160gramůTuňák v oleji
    • 75mililitrůMajonéza
    • 8kusůSardelová očka
    • 4kusyVejce slepičí
    • 4kusyŽemle tuková
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
38 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
83 mg
Cukr
503 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tuňáka necháme okapat od oleje, vidličkou ho rozmělníme a přimícháme majonézu. Vejce vaříme natvrdo přibližně 8 minut, oloupeme je a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Malé kulaté housky, nejlépe kaiserky, rozpůlíme podélně a vydlabeme těsto. Dno housky pomažeme tuňákovou kaší, zbytek košíčku dorovnáme kostičkami vajec. Doprostřed košíčku položíme sardelové očko a ozdobíme snítkou petrželky.
  • 3
    Na jednu porci podáváme dvě půlky plněné housky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.